W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Babeczki zajączki

Opublikowano: 2015-04-03
Przepis na babeczki nadziewane Delecta w formie zajączków wielkanocnych.
Przepis na "zajączkowe" babeczki nadziewane Delecta.

Składniki:

1 op. Babeczek Nadzianych owocowo z truskawkami Delecta
2 jaja
75 ml mleka (1/3 szklanki)
75 ml oleju (1/3 szklanki)
1 op. serka śmietankowego Philadelphia (125 g)
100 g cukru pudru
1 op. kolorowych drażetek
1 op. pianek marshmallow
wiórki kokosowe Bakalland
posypka kakaowa

Nagrzej piekarnik do temp. 180⁰C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek. Do wysokiego naczynia wbij  jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką. Nadzienie wymieszaj łyżeczką w pojemniczku. Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki stołowej ciasta). Wyłóż nadzienie owocowe bezpośrednio z pojemnika na środek każdej babeczki (ok. 0,5 łyżeczki). Przykryj nadzienie pozostałym ciastem. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-22 min. do uzyskania złocistego koloru. Serek Philadelphia zmiksuj z cukrem pudrem do gładkiej konsystencji i wysmaruj kremem wierzch schłodzonych babeczek. Następnie obsyp je wiórkami kokosowymi. Aby wykonać uszy zajączków, pianki pokrój w poprzek w 0,5 cm paski. Nosem zajączków będą kulki z pianki. Oczy i usta zaznacz kolorowymi drażetkami, a wąsy posypką o smaku kakaowym.

 

fot. delecta



Facebook
 

COUNT:32