W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Barszcz czerwony zabielany z serkiem topionym

Opublikowano: 2012-12-07
Przepis na barszcz czerwony zabielany z serkiem topionym.
Przepis na barszcz czerwony zabielany z serkiem topionym.

Składniki:

  • 200-300g buraków (obranych ze skórki i pokrojonych)
  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 0,5 szklanki koncentratu buraczanego
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar lub z wędzonym  kurczakiem)
  • przyprawy (sól, pieprz, cukier)


Sposób przygotowania:

  1. Ugotować buraki w wywarze.
  2. Wyjąć po ugotowaniu.
  3. Rozpuścić serek topiony w wywarze, a następnie dodać koncentrat buraczany i przyprawić do smaku.
  4. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.


Fot. SERTOP
IP



Facebook
 

COUNT:30