W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Biało-czarna degustacja

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na obiad.
Dla miłośników prostoty, ale także charakterystycznego, wyrazistego smaku.

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • żółtego lub topionego sera
  • oliwki czarne
  • biały ryż


Przygotowanie:
Ryż i pierś gotujemy z dodatkiem soli w osobnych garnkach. Jeśli chcecie uzyskać żółtą, bardziej doprawioną wersję, do obu garnków dosypcie po pół łyżeczki curry. Następnie całość przekładamy na talerz, obkładamy serem i oliwkami (zarówno mięso, jak i ryż!). Później wkładamy na min. 30 sekund do mikrofalówki. Im dłużej trzymamy, tym ser bardziej sztywnieje i staje się chrupki. Przypomina w smaku serowego chipsa i jest naprawdę dobry. Wszystko jednak zależy od upodobań. Sami zdecydujcie, której wersji jest lepszy.

Olga Kublik
(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:30