W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Biało-czerwony, patriotyczny obiad

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na obiad.
Dla miłośników smaku i estetyki.

Składniki:

  • biały ryż
  • sos pieczarkowy z torebki (ewentualnie pieczeniowy, ale jasny)
  • pierś z kurczaka
  • buraczki


Przygotowanie:
Pierś pociąć na paski/kostkę i ugotować w niesolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do gotującego się sosu, aby przeszły smakiem. Na talerzu usypać kopczyk z ugotowanego ryżu i polać go całością (jeśli wolicie estetykę ze zdjęcia, to ugotujcie pierś w wodzie z solą, ryż oblejcie samym sosem, a mięso ułóżcie na górze, na samym końcu). Po drugiej stronie ułóżcie buraczki. Biało-czerwone danie gotowe!

Olga Kublik

(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:31