Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym

Opublikowano: 2013-08-18
Przepis na boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym.
Przepis na grillowany boczek ZM Pekpol z mięsem mielonym z łopatki.

Składniki:

  • Boczek Grillowa Uczta ZM Pekpol
  • około pół kilo mięsa mielonego z łopatki
  • przyprawy do mięsa mielonego: sól, pieprz, majeranek, 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku


Przygotowanie
:
Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Smacznego!

Fot. ZM Pekpol
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat