Borówka, jarzębina, żurawina do serów i mięs

Opublikowano: 2015-12-22
Święta z jarzębiną, żurawiną, borówkami Stovit do mięs i serów.
Niezależnie od tego, jakie mięsne dania zagoszczą tego roku na naszym świątecznym stole, smak każdego z nich można w łatwy i efektowny sposób wzbogacić za pomocą odpowiednich dodatków.

Słodkie lub słodko-kwaśne przetwory z jesiennych owoców to smaczna i zdrowa alternatywa dla ciężkich i tłustych sosów.
Poręczne i stylowe słoiki występują w trzech wykwintnych smakach – borówki, jarzębiny i żurawiny. Warto skosztować każdego z nich i znaleźć swój ulubiony. Oryginalny aromat każdego z tych rzadkich jesiennych owoców doskonale komponuje się zwłaszcza z dziczyzną, ale też wołowiną, wieprzowiną, a nawet drobiem. Jednak są one godne polecenia nie tylko ze względu na walory smakowe – dodatki te są także bogatym źródłem witamin, szczególnie witaminy C. Spośród trzech smaków PREMIUM na szczególną uwagę zasługuje jarzębina, znana ze swoich zdrowotnych właściwości, a mimo to wciąż mało popularna na polskich stołach. Ma ona zbawienny wpływ szczególnie na nasze nerki i wątrobę, o które warto dbać kiedy postanowimy jak zwykle pofolgować sobie w czasie świąt. Z kolei żurawina jest dobra na serce, a także reguluje poziom cukru we krwi i ma działanie antybakteryjne. Borówka natomiast jest naturalnym źródłem antyoksydantów, które niszczą szkodliwe wolne rodniki.
Skoro już znamy korzyści płynące ze spożywania przetworów z borówek, jarzębiny i żurawiny, pora zapoznać się także z ich wybornym smakiem! Dodatki do mięs Stovit PREMIUM to tegoroczni goście specjalni na obiedzie w pierwszy dzień Świąt.


www.stovit.com.pl

fot. Stovit



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat