W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Cannelloni – makaron w nowej odsłonie

Opublikowano: 2013-02-18
Makaron Cannelloni Index Food.
Wśród klasycznych propozycji włoskiej marki Arrighi, specjalizującej się w produkcji najwyższej klasy makaronów, znajduje się makaron Cannelloni.

Jest on podstawą śródziemnomorskiego dania o tej samej nazwie, na które składają się rury z ciasta kluskowatego, wypełnione odpowiednim nadzieniem. Farszem może być mięso, grzyby, ryby lub warzywa – w zależności od upodobań. Po nadzianiu makaron posypuje się serem, najczęściej parmezanem i zapieka.

Każdy koneser włoskiej kuchni wie, że nie ma dobrego Cannelloni bez odpowiedniego makaronu. Ten marki Arrighi przygotowywany jest w 100% z pszenicy twardej, czyli durum która sprawia, że ciasto po ugotowaniu jest lekkie, sprężyste, nie rozgotowuje się i nie klei. Jego neutralny, delikatny smak doskonale komponuje się zarówno z ostrym, mięsnym farszem, jak i łagodniejszym, lekkim nadzieniem warzywnym.

Dodatkowo Cannelloni to potrawa niezwykle prosta w przygotowaniu, a tym samym wykwintna. Wystarczy przez 5 minut gotować Cannelloni Arrighi w lekko osolonej wodzie, nadziać ulubionym farszem, polać sosem pomidorowym lub beszamelem i zapiec w zaczynu żaroodpornym. Danie wspaniałe w swej prostocie, bardzo efektowne, a przede wszystkim - niezwykle smaczne. Cannelloni Arrighi wyróżnia się na półkach sklepowych efektownym opakowaniem, które będąc uciechą dla oczu, daje przedsmak przysłowiowego ,,nieba w gębie”.

Dystrybutor: Index Food
Marka: Cannelloni
Opakowanie: 250 g
Cena:  ok. 4,69 PLN

Fot. Index Food
IP



Facebook
 

COUNT:31