W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Chłodnik z serkiem topionym

Opublikowano: 2013-01-08
Przepis na chłodnik z serkiem topionym.
Przepis na chłodnik z serkiem topionym.

Składniki:

  • 100g serka topionego firmy SERTOP (najlepiej ze szczypiorkiem lub Złoty Ementaler)
  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • natka koperku
  • 1 średniej wielkości zielony ogórek
  • natka pietruszki


Sposób przygotowania:

  1. Serek zagotować w 1,5l wody.
  2. Dodać pokrojoną włoszczyznę i gotować do miękkości.
  3. Doprawić do smaku. Ostudzić. Następnie dodać pokrojony ogórek, koperek i pietruszkę.
  4. Podawać z pokrojonymI w kostkę jajkiem lub twarogiem.


Fot. SERTOP
IP



Facebook
 

COUNT:30