W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Ciasto dyniowe

Opublikowano: 2012-10-29
Przepis na ciasto dyniowe.
Czas: 60 minut; Ilość porcji: 5 osób; Sposób przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • dynia - 600 gramów
  • cukier puder - 50 gramów
  • mleko - 300 mililitrów
  • masło miękkie - 2 łyżki
  • Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr - 1 opakowanie
  • mąka - 2 łyżki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
:

  1. Połowę dyni pokrój w kostkę i ugotuj w mleku aż zmięknie. Następnie zmiksuj na gładki sos.
  2. Resztę dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do sosu dyniowego.
  3. Teraz wsyp Fix Knorr, oraz cukier puder i wymieszaj dokładnie ciasto. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
  4. Foremkę do pieczenia wysmaruj miękkim masłem i wysyp mąką.
  5. Przelej ciasto do foremki. Piecz w wcześniej rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.


Źródło: www.przepisy.pl
IP



Facebook
 

COUNT:31