W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Ciasto francuskie z pomidorami

Opublikowano: 2013-08-14
Przepis na ciasto francuskie z pomidorami.
Przepis na ciasto francuskie z pomidorami, serem mozarella i sosem serowym Tarsmak.

Składniki:

  • ciasto francuskie w rolce
  • pomidory – ok. 5 sztuk
  • ser mozarella
  • sos serowy, np. Tarsmak
  • świeże oregano
  • pieprz do smaku


Wykonanie:
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.

Fot. Tarsmak
IP



Facebook
 

COUNT:30