W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Curry z indyka

Opublikowano: 2012-02-21
Przepis na Curry z indyka
Ilość: dla 2 osób; Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • 300 g filetu z indyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 100 ml śmietanki 30%ś
  • świeża kolendra
  • 3 łyżki oliwy



Produktu KAMIS:

  • 2 łyżki curry
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól morska w młynku Specialite



Przygotowanie:
Indyka pokrój w kawałki, posyp curry, dodaj oliwę, wymieszaj. Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, paski papryki, całość smaż 3-5 minut. Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj kilka minut ma wolnym ogniu. Pod koniec dodaj posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem.



Facebook
 

COUNT:30