Cynamonowy mus z jabłek z twarożkiem i płatkami
Opublikowano: 2018-11-08
Przepis na mus jabłkowy na bazie twarożku wiejskiego i płatków Lubella Miodo Kółka z orzechami, cynamonem i miodem. Pycha!
Składniki na 1 porcję:
- jabłka – 2 duże
- twarożek wiejski – 2 łyżki
- płatki Lubella Miodo Kółka – 4 łyżki
- orzechy włoskie – 2 sztuki
- miód – 1 łyżeczka
- cynamon – 1/2 łyżeczki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minuty. Doprawić cynamonem oraz miodem, dodać drobno posiekane orzechy włoskie, wymieszać.
Podawać z twarożkiem wiejskim oraz Miodo Kółkami.
ip
fot. Lubella