W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Czerwone naleśniki jarosza

Opublikowano: 2013-06-11
Przepis na czerwone naleśniki.
Przepis na czerwone naleśniki.

Potrzebne nam będą:

  • mąka (2,5 szklanki)
  • jajka (2 szt.)
  • woda (1 szkl.)
  • koncentrat pomidorowy (mały)
  • szczypta soli
  • cebula
  • papryka czerwona (1 szt.)
  • pieczarki (30 dag)
  • puszka kukurydzy
  • żółty ser (5 dag)
  • kostka bulionu warzywnego


Przygotowanie:
Mąkę, jajka i koncentrat mieszamy. Następnie dodajemy wodę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki. W międzyczasie kroimy wszystkie składniki na farsz. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy do niej pieczarki, potem  i odcedzoną kukurydzę. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę bulionową i dusimy, aż warzywa staną się miękkie. Gdy woda nieco odparuje, doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i dodajemy pokrojony w kostkę ser. Farsz studzimy, a następnie nakładamy go na naleśniki. Każdy chwilę podsmażamy.

Fot. Foodpanda
IP



Facebook
 

COUNT:30