W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Deser śmietankowo – waniliowy

Opublikowano: 2012-04-05
Przepis na Deser śmietankowo – waniliowy.
Przepis na Deser śmietankowo – waniliowy.

Składniki:

  • 12 niewielkich kawałków babki lub chałki
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • ½ puszki owoców ( brzoskwinia, mandarynka, gruszka lub inne)
  • ½ opakowania cukru z prawdziwą wanilią Kotányi
  • 5 orzechów włoskich łuskanych
  • 4 łyżeczki startej gorzkiej czekolady



Wykonanie:
Kawałki ciasta i odsączone owoce z puszki ułożyć na talerzykach lub w pucharkach.Śmietankę miksować z cukrem z prawdziwą wanilią przez ok. 2-3 minuty. Polać nią ciasto i owoce, na wierzchu ułożyć cząstki orzechów. Deser posypać czekoladą. Podawać lekko schłodzony.



Facebook
 

COUNT:30