W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Deser z pomidorów

Opublikowano: 2012-03-19
Przepis na Deser z pomidorów
Pomidory na słodko? Czemu nie, w końcu to pyszne owoce. Wszystkich osobom lubiącym kulinarne eksperymenty polecamy skosztować pomidorów z karmelem i lodami waniliowymi.

Ten nietypowy przepis może pozytywnie zaskoczyć niejedno podniebienie i stać się hitem w wielu domach.

  • Pomidory z karmelem i lodami waniliowymi
  • Stopień trudności: średnie
  • Składniki dla 4 osób:
  • Kcal na osobę: 362

 

  • 2 garście małych pomidorów (mogą być koktajlowe)
  • 1 laska wanilii KOTÁNYI
  • 4 łyżki cukru
  • 40 ml bacardi
  • ¼ l soku jabłkowego
  • 4 kulki lodów waniliowych
  • siekane pistacje do dekoracji



Pomidory umyć i osuszyć. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wyjąć miąższ. Cukier karmelizować na patelni, dodać bacardi, sok jabłkowy, wanilię z miąższem i całość zagotować do konsystencji syropu. Dodać pomidory, zagotować i odstawić. Pomidory wyłożyć na talerze, udekorować lodami i całość posypać pistacjami.



Facebook
 

COUNT:29