W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Digella Błonnik, czyli jak smacznie pożegnać głód

Opublikowano: 2011-07-31
Smaczny sposób na piękną figurę
Co robić, by móc cieszyć się atrakcyjnym wyglądem, a jednocześnie smakować życia pełnymi garściami?

Natura już dawno znalazła sposób: w roślinach znajduje się błonnik – substancje, które nie ulegają strawieniu przez organizm, a zarazem mają pozytywny wpływ na przemianę materii oraz usuwanie szkodliwych dla nas związków. Aby zapewnić odpowiednią ilość tych substancji w codziennej diecie, powstał suplement diety Digella Błonnik – w wygodnej formie proszku o dwóch smakach – naturalnym i cynamonowym.

Nie jest wielką sztuką odchudzić się ze szkodą dla zdrowia. Sęk w tym, by zrobić to mądrze. Tak, aby ciało nie straciło jędrności, skóra - zdrowego blasku, a włosy - objętości. Tak, by wraz z wagą nie zgubić humoru i energii życiowej. Pyszne, dodające sił śniadanie, lekki obiad, a pod wieczór kolacja ze znajomymi? Dlaczego miałybyśmy zrezygnować z tych przyjemnych rytuałów?

Odpowiedzi należy szukać w naturze. Sposobem na szczupłą sylwetkę bez większych wyrzeczeń jest błonnik, który dba o prawidłową pracę jelit, reguluje rytm wypróżnień oraz ma zdolności absorbowania tłuszczów z pożywienia, co odgrywa pozytywną rolę dla przemiany materii oraz ilości wchłanianych kalorii z pokarmu.

Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dzienne spożycie błonnika powinno wynosić 20-40 g, jednak dieta przeciętnego Europejczyka zapewnia jedynie 15 g tej substancji, a więc niemal dwukrotnie mniej.

Naturalne źródła błonnika to m.in. pieczywo pełnoziarniste, kasze z grubego przemiału, płatki zbożowe, otręby, nasiona roślin strączkowych (fasola, groch), surowe warzywa (kapusta, brokuły, marchew, pietruszka, pomidory) czy owoce. Produkty te nie muszą jednak należeć do naszych ulubionych... Ponadto część diet bazuje na ograniczeniu ilości spożywanych węglowodanów. Nie polecają one włączenia do posiłków pieczywa, nawet tego pełnoziarnistego, co pozbawia nas ważnego źródła błonnika. Aby zadbać o optymalny metabolizm, codzienną dietę można wzbogacić suplementacją bogatą w naturalne źródła tej substancji.

Nowoczesnym i wygodnym preparatem, który stanowi połączenie różnych rodzajów błonnika, jest Digella Błonnik. Preparat ten zawiera prebiotyki korzystnie wpływające na pracę układu pokarmowego.

Regularne stosowanie suplementu Digella Błonnik naturalnie dba o sprawną pracę jelit i reguluje rytm wypróżnień. Dzięki właściwościom absorbującym wodę oraz tłuszczów pomaga ograniczyć ilość kalorii przyjmowanych wraz z pożywieniem. Ważną cechą sprzyjającą odchudzaniu jest hamowanie łaknienia oraz przedłużanie uczucia sytości.

Suplement diety Digella Błonnik został przygotowany w formie proszku, który można spożywać bezpośrednio z łyżeczki, wraz z wodą lub mlekiem albo dodając do ulubionych napojów lub potraw, co pozwala na przygotowanie smacznego i zdrowego posiłku.

Digella Błonnik występuje w dwóch smakach – naturalnym oraz cynamonowym. Preparat w wersji naturalnej może być dodawany do każdej potrawy, nie zmieniając jej smaku. Wersja o smaku cynamonowym może zastępować cynamon w słodkich potrawach i deserach.

Digella Błonnik pozwoli cieszyć się piękną figurą bez stosowania niekorzystnych dla zdrowia głodówek czy rygorystycznych diet. Warto jednak pamiętać o aktywności fizycznej, która m.in. pobudza układ trawienny do pracy. Każda forma ruchu jest odpowiednia – marsz, ćwiczenia w zaciszu domowym, siłownia czy, tak modna ostatnio, zumba. Cokolwiek, co tylko sprawia przyjemność.

Digella Błonnik, dodawana do lekkich posiłków, wraz z odrobiną ruchu pozwoli każdej kobiecie przybliżyć się do ideału, zachowując przy tym jędrne ciało, gęste włosy i błysk w oku. A głodówki niech się schowają!

Sposób użycia: 2-4 czubate łyżeczki dziennie, w zależności od indywidualnych potrzeb. Najlepiej spożywać przed posiłkiem.

Opakowanie: 120 g

Cena: ok. 16 zł.

Rola błonnika dla szczupłej i zdrowej sylwetki
Błonnik, tworząc powłoczkę śluzową na ściankach układu pokarmowego, utrudnia wchłanianie szkodliwych substancji. Wiąże także niekorzystne związki i wspomaga ich szybsze usuwanie z organizmu. Błonnik posiada zatem właściwości detoksykujące. Dzięki niemu możemy być lekkie, bez zbędnego szkodliwego bagażu.

Spożywanie błonnika ma jeszcze jeden atut, niezbędny w trakcie stosowania diety. Błonnik pod wpływem wody pęcznieje w żołądku, przez co uczucie sytości pojawia się wcześniej i na dłużej. Dzięki temu zadowolimy się mniejszymi posiłkami oraz nie będziemy podjadać pomiędzy posiłkami, a to zredukuje ilość dziennego spożycia kalorii. Dieta będzie się niejako pilnować sama!

Błonnik zmniejsza także ilość wchłanianych w procesie trawienia węglowodanów, co zapobiega przyrostowi masy ciała.



Facebook
 

COUNT:29