W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Domowy hamburger z sosem

Opublikowano: 2013-01-29
Przepis na domowy hamburger z sosem Tarsmak.
Przepis na domowy hamburger z sosem Tarsmak.

Składniki:

  • 2 bułki do hamburgerów
  • 200 g mięsa wołowego mielonego
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 grube plasterki pomidora
  • 1 mała biała cebula
  • 4 liście sałaty
  • 2 plasterki czerwonej cebuli
  • 4-6 plasterków ogórka konserwowego
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
  • olej
  • sól, pieprz do smaku


Wykonanie:
Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na  gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.

Fot. Tarsmak
IP



Facebook
 

COUNT:32