W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


FABACUM – neutralizuje tuczące działanie skrobi

Opublikowano: 2011-10-12
FABACUM – neutralizuje tuczące działanie skrobi
FABACUM, suplement diety z linii Vitana firmy Vitapol-Farm, zawiera fasolaminę, która neutralizuje tuczące działanie skrobi zawartej w makaronach

pieczywie, ryżu, pierogach czy ziemniakach i ułatwia rozsądne kontrolowanie masy ciała.

Fasolamina (ekstrakt z fasoli) zmniejsza trawienie skrobi w jelitach, blokując działanie alfa amylazy, enzymu uczestniczącego w jej metabolizmie. Dzięki temu skrobia nie jest przyswajana, tylko wydalona w postaci niestrawionych resztek. Zmniejsza się w ten sposób kaloryczność potraw, a nasz organizm dostaje tylko taką ilość energii, jaką jest w stanie wykorzystać na bieżąco. Niestrawiona skrobia działa zaś w jelitach jak błonnik – zwiększa wypełnienie jelit, stymuluje ich ukrwienie i aktywność, stwarza korzystne podłoże dla rozwoju korzystnej flory bakteryjnej. Sprawia, że inne składniki pożywienia są efektywniej trawione. Może też wiązać cholesterol i substancje rakotwórcze.

Redukując przyswajanie skrobi, FABACUM odgrywa niezwykle istotną rolę w profilaktyce miażdżycy, otyłości, kamicy wątrobowej i polipach jelita grubego.

Aby optymalnie wykorzystać możliwości FABACUM, należy łykać 1-2 tabletki bezpośrednio przez posiłkiem bogatym w skrobię. Dwie tabletki FABACUM neutralizują aż 2250 kcal skrobiowych, a tyle ich dostarczymy organizmowi, zjadając 450 g spagetti.

Opakowanie FABACUM zawierające 30 tabletek kosztuje ok. 34 zł.



Facebook
 

COUNT:31