W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


FAJITAS Z KURCZAKIEM

Opublikowano: 2012-02-13
Przepis na FAJITAS Z KURCZAKIEM
4 porcje; 1 porcja = 386 kcal, 45 min.

Lista zakupów:

  • Warzywa na patelnie z suszonymi pomidorami Hortex – 1 opak.
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku, mała papryczka chilli
  • 3 łyżki oliwy
  • świeża pietruszka lub kolendra
  • 1 limonka
  • 4 tortille
  • garść tartego żółtego sera lub łyżka śmietany



Mięso pokrój w paseczki. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny. Cebulkę, czosnek oraz papryczkę drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż kilka minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepłej tortilli. Udekoruj startym, żółtym serem i łyżką kwaśnej śmietany. Posyp świeżymi ziołami.



Facebook
 

COUNT:30