W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Fingersy w tortilli

Opublikowano: 2011-08-24
Fingersy w tortilli
Chrupiąca przekąska z aromatycznym sosem.

Składniki:

pierś z kurczaka - 400 gramów
awokado - 1 sztuka
Fix Nuggetsy z kurczaka Knorr
placki tortilli - 4 sztuki
pomidor - 1 sztuka
Ketchup Hellman’s Ognisty - 5 łyżek
sałata lodowa - 1 sztuka
sok pomarańczowy - 4 łyżki
czerwona cebula - 1 sztuka
olej słonecznikowy - 100 mililitrów


Fingersy w tortilli - sposób przygotowania:

Kurczaka pokrój w długie paski i opanieruj w Fixie Nuggetsy z kurczaka Knorr według wskazówek na opakowaniu. Następnie obsmaż na patelni.
Przygotuj sos, łącząc zawartość saszetki z ketchupem i sokiem pomarańczowym.
Awokado pokrój w plastry, pomidora i cebulę w półplastry, a sałatę w paski.
Tortillę podgrzej w mikrofalówce. Na wierzch nałóż pokaźną porcję sosu, sałatę, cebulę, awokado oraz pomidory. Całość zroluj i przekrój na pół.



Facebook
 

COUNT:32