W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Fondue z serka topionego

Opublikowano: 2015-01-27
Przepis na fondue z sera topionego Sertop.
Przepis na fondue z sera topionego z winem.

Składniki dla 4 osób:

•    2 opakowania serka topionego SERTOP np. śmietankowego
•    50ml  białego wina
•    sól, pieprz
•    2 ząbki czosnku
•    odrobina mąki ziemniaczanej

Przygotowanie. Serek topiony podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wino, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek. Jeżeli będzie taka potrzeba zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy na gorąco, jako dodatek do grillowanych bagietek, pieczonych ziemniaków, mięs, szaszłyków i pieczonych warzyw.

 

ip

fot. Sertop



Facebook
 

COUNT:31