W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Fusilli + pieczarki

Opublikowano: 2013-01-09
Przepis na fusilli z pieczarkami.
Makaron i pieczarka to idealny duet zarówno dla jaroszy jak i wegetarian. Dostarczają nam one białko, błonnik, a także cenne witaminy i mikroelementy.

Pieczarki urozmaicają dania, także te z makaronu, dodatkowo dodają smak i aromat tradycyjnej kuchni.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
  • Pieczarki – 25g
  • Natka pietruszki
  • Cebula – 1szt.
  • Ząbek czosnku – 3 szt.
  • Białe wino
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa


Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
  2. Pietruszkę oraz cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
  3. Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  4. Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.


Smacznego!

Fot. Międzybrodzki Makaron
IP



Facebook
 

COUNT:30