Na szczęście w każdej chwili możemy sięgnąć po Galaretkę Turkusową i przygotować na jej bazie deser tropikalny, który z pewnością poprawi nam humor.
Galaretka Turkusowa Wodzisław kryje w sobie smak wielu owoców, przywołując atmosferę lata i dobrej zabawy. Świetną rozrywką jest nawet jej przygotowywanie, bo kolor zaskoczy niejednego smakosza. Można się nią delektować jako samodzielnym daniem, skomponować na jej bazie deser z owocami, kremem albo bitą śmietaną. Doskonale się sprawdzi jako dekoracja tortu lub ciasta, na przykład z wiórkami kokosowymi, ale też każdego innego – mamy pole do popisu dla naszej wyobraźni.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g – 213 kJ/50 kcal
Opakowanie: 75 g (z propozycją podania i przepisem na deser „Piętrowe pyszności”)
Cena: ok. 1,50 zł
Przepis na „Piętrowe pyszności”
Składniki:
Sposób przyrządzania: Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody w osobnych naczyniach. Do szklanych pucharków wylać warstwę Galaretki Rubinowej, a gdy stężeje, posypać ją warstwą wiórków kokosowych. Następnie wylać warstwę tężejącej Galaretki Ametystowej, posypać ją wiórkami kokosowymi i zalać tężejącą Galaretką Turkusową. Czynność tworzenia warstw galaretek i przekładanie ich wiórkami powtarzać do zużycia produktów. Pucharki wstawić do lodówki w celu szybszego zżelowania. Deser udekorować ubitą Śnieżką Wodzisław.
Fot. Wodzisław
Informacja prasowa