W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Gdzie tradycja spotyka nowoczesność

Opublikowano: 2013-06-06
Kartacze z mięsem Jawo.
Firma Jawo, specjalizująca się w ręcznej produkcji pierogów, w swojej ofercie posiada także dania na patelnię oraz produkty ziemniaczane, których przykładem są kartacze.

Kartacze, zwane też cepelinami to potrawa sporządzana z ziemniaków, mięsa, cebuli i aromatycznych przypraw. Jest to potrawa niezwykle sycąca oraz pożywna, a także bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy zamrożone kartacze Jawo wrzucać pojedynczo na ok. 3 l posolonego wrzątku tak, by nie przerwać wrzenia. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię gotować ok. 7 minut i gotowe!

Kartacze polać można sosem lub posypać prażoną cebulką. Będą doskonałe – i zdrowe - także z zestawem surówek. Ich nadzienie składa się z soczystego i aromatycznego mięsa wieprzowego i wołowego, otulające je ciasto wprost rozpływa się w ustach, a starannie dobrane przyprawy podkreślają wyważony smak farszu.

Kartacze Jawo zostały docenione przez ekspertów i otrzymały takie tytuły jak: Znak "Poznaj Dobrą Żywność", Jurajski Produkt Roku 2010.

Marka: Jawo
Opakowanie: 480g
Cena:  ok. 6,50 zł

Fot. Jawo
IP



Facebook
 

COUNT:30