W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Grill party w rytmie flamenco

Opublikowano: 2015-07-16
Grill z oliwkami Bulerías od Stovit
Grillowanie jest coraz bardziej popularne wśród Polaków. W tym sezonie znanym od lat daniom z rusztu możesz nadać nowego, andaluzyjskiego akcentu dzięki produktom marki Bulerías.

W letnie popołudnia najczęściej grillujemy kiełbasę lub marynowane mięsa, a jako dodatki wybieramy pieczywo i ketchup lub musztardę. Ten rutynowy zestaw przystawek można znacząco ubarwić – wykorzystując produkty Bulerías o prawdziwie hiszpańskim temperamencie. Oliwki marki Bulerias pochodzą z plantacji usytuowanych niedaleko Sewilli w Andaluzji. Region ten uznany został przez światowych ekspertów jako idealny do uprawy najlepszych odmian oliwek Królewskich i Manzanilla. Bulerías oferuje pełny asortyment oliwek – zarówno czarne, jak i zielone, drylowane, nadziewane papryką, anchois czy łososiem. Szeroki wachlarz poręcznych opakowań sprawia, że nawet najbardziej polowe warunki nie stanowią przeszkody. Są łatwe w przechowywaniu i gotowe do spożycia w każdej chwili.

Śródziemnomorska kuchnia rodem z półwyspu Iberyjskiego nie ogranicza się jednak tylko do oliwek. Dla amatorów bardziej wyrazistych smaków Bulerias przygotował kapary, a także papryki piri piri oraz jalapenos. Papryki z powodzeniem dodadzą pikanterii każdej potrawie. Wielbiciele kaparów określają ich smak tylko jednym słowem: niepowtarzalny. Dodatkowej wykwintności temu przysmakowi  nadaje fakt, że marynowany kapar jest zamkniętym, ususzonym pąkiem kwiatu.

Przystawki do grilla rodem z Hiszpanii sprawią, że Twoje ogrodowe spotkania z rodziną i przyjaciółmi nabiorą barwnego charakteru. Od tego momentu frekwencja na twoich grillowych ucztach będzie rosła tak samo, jak temperatura rozkręcającego się w Polsce lata.

Produkty Bulerias polecane jako dodatek do dań z grilla:

Oliwki czarne drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla nadziewane papryką – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone manzanilla drylowane – 142 g – ok. 3 zł
Oliwki Królewskie drylowane – 340 g – ok. 9 zł
Oliwki Królewskie nadziewane pastą paprykową  - 340 g – ok. 9 zł
Oliwki zielone nadziewane anchois – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane cytryną – 200 g – ok. 3 zł
Oliwki zielone nadziewane łososiem – 200 g – ok. 3 zł
Kapary – 99 g – ok. 3,60 zł
Papryka Piri Piri – 99 g – ok. 6,30 zł
Papryka Jalapenos – 220 g – ok. 7 zł

 

fot. Stovit



Facebook
 

COUNT:32