W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Grillowane krewetki aromatyzowane czosnkowym TABASCO®

Opublikowano: 2013-07-26
Przepis na grillowane krewetki aromatyzowane czosnkowym TABASCO.
Przepis na na krewetki z Tabasco.

Składniki: (5-6 porcji)

  • Ok. 30 sztuk surowych krewetek tygrysich
  • 4 łyżki oliwy
  • 2-3 łyżeczki czosnkowego sosu TABASCO®
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cytryna do dekoracji i indywidualnego doprawienia dania


Wykonanie:
Krewetki rozmrozić, przepłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. W osobnej misce przygotować marynatę, łącząc oliwę, czosnkowe TABASCO®, odrobinę soli i pieprz. Wrzucić krewetki i odstawić do lodówki na 30-40 minut. Następnie rozgrzać grilla i na aluminiowej tacce układać krewetki (niezbyt ściśle). Grillować aż staną się różowe. Ułatwieniem może być nadzianie ich na szpikulec przed grillowaniem.

Fot. TABASCO®
IP



Facebook
 

COUNT:30