Jagodowa pełna micha

Opublikowano: 2019-06-17
Acai bowl - przepis.
Brak pomysłu na śniadanie i nuda zapanowała w Twojej kuchni? Lodówka pełna, lecz na nic nie masz ochoty?

Poranne menu, tak samo jak zawartość szafy, warto odświeżyć nowym dodatkiem. W tej roli  świetnie sprawdzą się morwa biała oraz jagody acai.

ACAI BOWL – JAGODOWA PEŁNA MICHA

SKŁADNIKI na 2 porcje:

  • 2 łyżeczki acai Purella
  • 2 zamrożone banany
  • 6 łyżeczek mrożonych malin i jagód
  • 1 łyżka pasty orzechowej (np. z orzeszków ziemnych)
  • 2 łyżki musu kokosowego
  • 200 ml dowolnego mleka
  • 1 kiwi
  • 2 łyżki migdałów bez skórki
  • 2 łyżki chia Purella, jagód goji Purella, morwy suszonej Purella, i kruszonego kakao Purella
  • 10 świeżych truskawek

Przygotowanie:

  1. W blenderze umieść: acai, banany, maliny, jagody, masło orzechowe, mleko, miąższ kokosowy, zmiksuj na gładką masę, przelej ją do miseczek
  2. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki kiwi i truskawki
  3. Do acai bowl dodaj morwę, kakao, chia i goji oraz migdały. Jedz od razu!
  4. Polecam dodanie do miseczek kilku łyżek granoli z mojego przepisu na opakowaniu Surowego Kakao

Ciekawostka: Jagody acai, zwane superjagodami pochodzą z lasów deszczowych Ameryki Południowej. Są bogate w składniki odżywcze - zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, aminokwasy, fitosterole i błonnik. Połączenie tych składników zapewnia energię oraz usprawnia funkcjonowanie całego organizmu. Obecne w jagodach luteina i zeaksyna chronią ciało przed stresem oksydacyjnym i dbają o dobry wzrok. Posiłki z ich dodatkiem wyglądają jeszcze bardziej apetycznie, ponieważ posiadają piękną, nasyconą fioletową.

Purella superfoodsFot. Purella
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat