Składniki:
• 12 jajek
• 1 opakowanie Esencji do duszonych warzyw Knorr
• 200 g świeżego szpinaku
• 3 łyżki startego sera żółtego
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• pół łyżeczki gałki muszkatołowej
• 20 g masła
• 1 łyżka kiełków
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, po czym przetnij je wzdłuż i wydrąż z nich żółtka.
2. Umyty szpinak oczyść, a następnie podsmaż na maśle.
3. Do szpinaku dodaj Esencję do duszonych warzyw Knorr i przez 3-4 minuty duś, aż wszystko się dokładnie wymiesza. Następnie odlej nadmiar wody, a pozostałą część odstaw do ostygnięcia.
4. Żółtka i szpinak posiekaj, a następnie dodaj starty ser i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Przygotowany farsz nałóż na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.
ip
fot. knorr