W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Jaja faszerowane szpinakiem

Opublikowano: 2016-03-25
Przepis na jajka z farszem szpinakowym.

Składniki:
•    12 jajek
•    1 opakowanie Esencji do duszonych warzyw Knorr
•    200 g świeżego szpinaku
•    3 łyżki startego sera żółtego
•    1 łyżeczka słodkiej papryki
•    pół łyżeczki gałki muszkatołowej
•    20 g masła
•    1 łyżka kiełków

Sposób przygotowania:

1.    Ugotuj jajka na twardo, po czym przetnij je wzdłuż i wydrąż z nich żółtka.
2.    Umyty szpinak oczyść, a następnie podsmaż na maśle.
3.    Do szpinaku dodaj Esencję do duszonych warzyw Knorr i przez 3-4 minuty duś, aż wszystko się dokładnie wymiesza. Następnie odlej nadmiar wody, a pozostałą część odstaw do ostygnięcia.
4.    Żółtka i szpinak posiekaj, a następnie dodaj starty ser i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5.    Przygotowany farsz nałóż na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.

ip

fot. knorr



Facebook
 

COUNT:30