W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Jajka z farszem szpinakowym

Opublikowano: 2018-03-29
Przepis na jaja faszerowane szpinakiem z przyprawami knorr.
Przepis na faszerowane jaja ze szpinakiem.

Czas przygotowania: ½ godz.
Ilość osob: 6

Składniki:
•    12 jajek
•    1 kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr
•    20 dag świeżego szpinaku
•    3 łyżki startego sera żółtego
•    1 łyżeczka Papryki słodkiej z Hiszpanii Knorr
•    ½ łyżeczki Gałki muszkatołowej z Indonezji Knorr
•    2 dag masła
•    1 łyżka kiełków

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, przekrój na pół i wyciągnij żółtka.
2. Umyj szpinak, osusz i zblanszuj na tłuszczu.
3. Do szpinaku dodaj kostkę Bulionu. Przykryj pokrywką i duś ok. 3-4 minuty, by składniki się połączyły. Usuń nadmiar wody i pozostaw resztę do wystygnięcia.
4. Posiekaj szpinak i żółtka. Połącz ze startym serem oraz przyprawami. Starannie wymieszaj.
5. Powstałym farszem nadziewaj jajka i serwuj z kiełkami.

ip
fot. Knorr



Facebook
Reklama
 

COUNT:32