W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kanapka na dobry początek dnia

Opublikowano: 2011-08-03
Przepis na kukurydzianą kanapkę z rukolą i krewetkami.
Przepis na kukurydzianą kanapkę z rukolą i krewetkami.

Składniki (1 porcja):

Extra Cienki wafel Good Food
garść rukoli
1 jajko przepiórcze
sól
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
1/6 awokado
6 krewetek mrożonych
łyżka kiełków
1/2 cytryny


Krewetki zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu (około 15-20 min). Ugotowane odcedzamy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Rukolę myjemy , suszymy i kładziemy na waflu. Następnie gotujemy jajko przepiórcze na twardo, kroimy na 4 części i wraz z drobno posiekanym awokado układamy na rukoli. Na wierzch dodajemy ostudzone krewetki. Kanapkę dekorujemy suszonymi pomidorami i kiełkami.



Facebook
 

COUNT:32