W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kanapka pełna smaków

Opublikowano: 2013-07-15
Przepis na kanapkę z serem.
Przepis na kanapkę z serem.

Składniki:

  • 4 PLASTRY TWAROGOWE HOCHLAND (z chrzanem)
  • 2 bułki typu Ciabatta
  • Kilka łyżek oliwy
  • 6 małych, cienkich, białych kiełbasek cielęcych
  • 4 jajka kur zielononóżek
  • 2 łyżki masła
  • 8 plastrów bekonu
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 4 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • Świeżo mielony pieprz


Przygotowanie:
Kiełbaski przekrój wzdłuż i przesmaż wraz z bekonem na odrobinie oliwy, aż się zrumienią. Zdejmij kiełbaski, zmniejsz ogień i dodaj masło. Gdy się rozpuści rozbij jajka i usmaż na sadzone (najlepiej z dwóch stron). Ogórki pokrój w cienkie plasterki a chrzan wymieszaj ze śmietaną. Ciabattę rozkrój po długości i przesmaż na oliwie – smaż wewnętrzną stronę. Na przesmażonym i chrupiącym spodzie układaj kolejno sałatę, ogórek, PLASTRY TWAROGOWE HOCHLAND (z chrzanem), kiełbaski/bekon, jajka sadzone. Górę posmaruj sosem i przykryj. Gotową kanapkę można jeszcze chwile podpiec, ale taka też jest wyśmienita!

Fot. HOCHLAND
IP



Facebook
 

COUNT:30