W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kefir Bieluch

Opublikowano: 2014-04-14
Kefir naturalny z Bielucha.
Kefir, chociaż przywędrował do Europy z Kaukazu, na dobre zadomowił się na polskich stołach. Gęsty, kwaskowaty i orzeźwiający - czyli taki, jak powinien być – jest właśnie kefir Bieluch.

Spośród wszystkich przetworów mlecznych, kefir posiada najwyżej cenione wartości odżywcze. Uważany jest za produkt dietetyczny. Przede wszystkim jest napojem bogatym w łatwo przyswajalne białko. Dostarcza nam także cennych witamin głównie z grupy B, ale również A, D, K oraz minerałów, jak choćby wapń, magnez czy fosfor.

Dobrej jakości kefir – taki jak Bieluch – zwiększa wydzielanie enzymów trawiennych, dzięki czemu reguluje proces trawienia i katalizuje przyswajanie białka oraz wapnia. Kefiru Bieluch nie powinno zabraknąć w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze i podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega chorobom cywilizacyjnym.

Kefir Bieluch zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium. Dzięki tym bakteriom osłania nasz przewód pokarmowy przed wnikaniem wirusów i bakterii do organizmu. Jest nieodzowny podczas rekonwalescencji po antybiotykoterapii.
Kefir Bieluch ma w składzie koncentrat białek serwatkowych, które są najcenniejszymi białkami w diecie człowieka. Są niezastąpione w profilaktyce nowotworowej.

Oprócz wartości odżywczych i zdrowotnych, kefir Bieluch wyróżnia także naturalny smak, odpowiednia gęstość i delikatna kwaskowatość. Na pewno przypadnie do gustu każdemu smakoszowi tego rodzaju napojów.

Bieluchowy kefir doskonale sprawdza się również w kuchni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami. Jest niezastąpionych składnikiem niektórych wypieków, a wykorzystany do ciasta naleśnikowego nadaje mu lekkości.

Objętość: 200 g lub 400 g
Cena: 1,20 zł / 200 g, 2,00 zł / 400 g

Fot. Bieluch
IP



Facebook
 

COUNT:31