Gęsty, kwaskowaty, orzeźwiający i zdrowy – pod warunkiem, że wybierzemy produkt o jak najkrótszym składzie. Jak w przypadku orzeźwiającego kefiru Czarnocin.
Kefir jest uznawany za jeden z najcenniejszych, jeżeli chodzi o wartości odżywcze, produkt mleczny. Jest dietetyczny, niskokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne białko. Dostarcza nam także cennych witamin głównie z grupy B (B1, B12), ale również A, D, K, kwasu foliowego oraz minerałów, jak choćby wapń, magnez, potas czy fosfor. Wzmacnia kości i zęby, poprawia odporność organizmu. Dobrej jakości kefir – taki jak Czarnocin – zwiększa wydzielanie enzymów trawiennych, dzięki czemu reguluje proces trawienia i katalizuje przyswajanie białka oraz wapnia. Kefiru Czarnocin nie powinno zabraknąć w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze i podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega chorobom cywilizacyjnym i dba o naszą figurę.
Kefir Czarnocin zawiera specjalnie dobrane żywe kultury bakterii probiotycznych. Dzięki nim osłania nasz organizm przed wnikaniem wirusów i bakterii, ogranicza rozwój tych chorobotwórczych drobnoustrojów w układzie pokarmowym. Jest nieodzowny podczas rekonwalescencji po antybiotykoterapii.
Kefir Czarnocin doskonale sprawdza się w kuchni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami. Jest niezastąpionym składnikiem niektórych wypieków, a wykorzystany do ciasta naleśnikowego dodaje mu lekkości.
Do czego?
Do dań na ciepło i zimno, do picia.
Fot. Milkpol
Informacja prasowa