W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kisiel porzeczkowy

Opublikowano: 2013-10-29
Przepis na kisiel porzeczkowy Delecta.
Jesienne wieczory to pora na deser na ciepło, który przypomni smak letnich owoców.

Przepis na przepyszny i rozgrzewający kisiel porzeczkowy.

Składniki:

  • 1 saszetka kisielu porzeczkowego „Owocowy kubek” Delecty,
  • 175 ml wrzącej wody,
  • opcjonalnie bita śmietana, owoce.


Przygotowanie:
Zagotowujemy 175 ml wody (chyba że wolimy, aby nasz kisiel miał rzadszą lub gęstszą konsystencję – wówczas dodajemy odpowiednio mniej lub więcej płynu). Następnie przelewamy wrzątek do kubka i powoli mieszając, dodajemy sproszkowany kisiel. Czynność powtarzamy, aż znikną wszystkie grudki i deser zgęstnieje. Na koniec możemy udekorować nasz kisiel kleksem bitej śmietany lub garścią ulubionych owoców. Gotowe!

Karolina Lubowicka

(karolina.lubowicka@dlalejdis.pl)

Fot: Karolina Lubowicka



Facebook
 

COUNT:31