W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kolorowa sałatka śledziowa

Opublikowano: 2011-02-07
Kolorowa sałatka śledziowa

Składniki:
- 400g Matjasa a’la łosoś SEKO S.A.
- 100g czarnych oliwek bez pestki
- 150g sera żółtego
- 1 mała papryka czerwona
- 1 mała papryka żółta
- 2 garście rukoli
- 1 łyżka słonecznika łuskanego
- pieprz kolorowy
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:
Matjasy, ser żółty i obie papryki pokroić w dwucentymetrową kostkę. Dodać oliwki, listki Rukli oraz słonecznik. Składniki umieścić w dużej misce. Doprawić zmielonym kolorowym pieprzem i sokiem z cytryny. Całość polać oliwą i delikatnie wymieszać. Sałatkę podawać w jednym naczyniu lub umieścić porcjami w małych miseczkach.



Facebook
 

COUNT:31