W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kopytka z ziołami i sosem pieczarkowym

Opublikowano: 2012-06-16
Przepis na kopytka z ziołami i sosem pieczarkowym.
Przepis na kopytka z ziołami i sosem pieczarkowym.

Składniki:

  • 1 opakowanie Fix Kopytka czy leniwe Knorr
  • 1 średnia cebula
  • 300 g pieczarek
  • posiekane świeże zioła: pietruszka, rozmaryn, tymianek lub inne ulubione - 1 łyżka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 300 ml śmietanki UHT
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku, woda



Sposób przygotowania:

Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszając zawartość opakowania z 450 ml wody, i odstaw do czasu, aż ciasto zgęstnieje.
Podziel ciasto na mniejsze kawałki i, podsypując mąką, uformuj z każdego wałek.
Pokrój przygotowane wałki na kopytka. Wrzuć do gotującej się wody na 2-3 minuty. Ugotowane kopytka przelej zimną wodą.
Umyj pieczarki, oczyść z zanieczyszczeń i pokrój na mniejsze części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Rozgrzej olej na patelni i smaż pieczarki z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodaj śmietankę i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Kopytka podawaj wraz z sosem pieczarkowym. Całość posyp posiekanymi ziołami.


źródło: www.przepisy.pl



Facebook
 

COUNT:32