Składniki:
Sposób przygotowania:
Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszając zawartość opakowania z 450 ml wody, i odstaw do czasu, aż ciasto zgęstnieje.
Podziel ciasto na mniejsze kawałki i, podsypując mąką, uformuj z każdego wałek.
Pokrój przygotowane wałki na kopytka. Wrzuć do gotującej się wody na 2-3 minuty. Ugotowane kopytka przelej zimną wodą.
Umyj pieczarki, oczyść z zanieczyszczeń i pokrój na mniejsze części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Rozgrzej olej na patelni i smaż pieczarki z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodaj śmietankę i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Kopytka podawaj wraz z sosem pieczarkowym. Całość posyp posiekanymi ziołami.
źródło: www.przepisy.pl