Jeśli dodamy kilka nietypowych składników, które nie tylko będą super przyprawami, ale również dostarczą potrzebnych wartości odżywczych to mamy już prawie pełnię kulinarnego sukcesu. Taki efekt zapewni dodanie już jednej łyżeczki czarnuszki, moringi, babki płesznik, baobabu czy białka konopnego. Wypróbujcie zatem zielone kotleciki z jarmużu z dodatkiem superfoods, czyli przepis na letni posiłek od Purella Superfoods i Pawła Ochmana – autora bloga Weganon.
Zielone kotleciki z ciecierzycy i jarmużu
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Ciekawostka!
Moringa jest bogata w mikroelementy takie jak fosfor i chrom. Wspiera funkcjonowanie kości i stawów, a także wspomaga pracę wątroby i reguluje procesy trawienne. Pomaga usuwać toksyny z organizmu. Moringa zawiera ponad 20 substancji o działaniu przeciwzapalnym. Przeciwdziałają one wszelkim schorzeniom na tle bakteryjnym czy wirusowym. Idealna do smoothies, zup i jogurtów.
Fot. Paweł Ochman
Informacja prasowa