W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kotlety sojowe bez smażenia

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na kotlety sojowe.
Jak przygotować kotlety sojowe, by nie musieć ich smażyć, a uzyskać ciekawy smak.

Składniki:

  • makaron (na zdjęciu penne z pszenicy durum)
  • kotlety sojowe (3-4 na porcję)
  • kukurydza z puszki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, inne przyprawy


Przygotowanie:
Na początek zagotować wodę w czajniku, do niewielkiej miseczki włożyć suche kotlety sojowe i wsypać ulubione przyprawy (np. do kurczaka lub jarzynkę). Zalać je wrzątkiem i przykryć talerzykiem, by napęczniały. W garnuszku przygotować sos z koncentratu i ulubionych przypraw, opcjonalnie dolewając łyżkę lub dwie wody, by był rzadszy. Po kilku minutach dosypać odcedzoną kukurydzę. Sprawdzić, czy kotlety napęczniały – jeśli tak, wyjąć je na deskę do krojenia i przerobić na kosteczkę. Następnie dorzucić do sosu i kukurydzy. Gotować jeszcze chwilę. W międzyczasie gotujemy makaron i po odcedzeniu go wszystko mieszamy w głębokim talerzu.

Olga Kublik
(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:32