W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kruche ciasteczka

Opublikowano: 2013-04-03
Przepis na kruche ciasteczka.
Tradycyjne kruche ciasteczka. Słodyczy dodaje im aromatyczna konfitura.

Składniki:

  • 50 dkg mąki
  • 25 dkg margaryny
  • 15 dkg cukru pudru
  • Cukier waniliowy
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dżem lub marmolada


Sposób przyrządzenia
:

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem.
  2. Dodać posiekaną margarynę, cukier puder, żółtka i śmietanę. Dokładnie zagnieść ciasto.
  3. Ciasto podzielić na 2 części. Z pierwszej połowy wykrawać gładkie ciastka, a z drugiej połowy ciastka z dziurką.
  4. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
  5. Upieczone ciastka przekładamy marmoladą (gładkie ciastko smarujemy marmoladą i na nie nakładamy ciastko z dziurką).

Smacznego!

Sandra Jakubowska
(sandra.jakubowska@dlalejdis.pl)

Fot. sxc.hu



Facebook
 

COUNT:31