W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kutia

Opublikowano: 2011-12-25
Przepis na Kutię
Ilość: dla 4-6 osób

Niezbędne składniki:
- 250 g maku
- 200 g pszenicy
- 100 ml miodu
- 100 g migdałów
- 50 g rodzynek
- 2 łyżki masła
- Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS

Pszenicę i mak ugotować oddzielnie, wystudzić. Mak trzykrotnie zmielić przez maszynkę.
Następnie wszystkie składniki wymieszać, część migdałów posiekanych, część pozostawionych w całości. Podawać w kruchych babeczkach lub z łamańcami.



Facebook
 

COUNT:32