W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Lato na talerzu

Opublikowano: 2013-07-09
Pierogi z wiśniami Jawo.
Na letnie, gorące popołudnia Jawo - producent ręcznie robionych pierogów oraz innych smacznych ziemniaczanych potraw, proponuje pierogi z wiśniami...

lekkie, a zarazem sycące, zachwycą podniebienie najbardziej wymagających smakoszy.

Ich nadzienie przyrządzone jest z dojrzałych, polskich, soczystych wiśni, a ciasto wyróżnia się niezwykłą miękkością i delikatną konsystencją. Dzięki temu są wspaniałe w smaku. Pierogi z wiśniami Jawo nie rozpadają się podczas gotowania i po wyjęciu są sprężyste. Ich dodatkowym atutem jest to, że nie zawierają w swym składzie sztucznych substancji konserwujących ani barwników, dlatego wiśnie smakują jakby były dopiero zerwane z sadu, a ciasto wprost rozpływa się w ustach. Pierogi najsmaczniejsze będą, jeśli ugotujemy je na niewielkim ogniu przez 10 minut w ok. 3 litrach wrzątku.

Można je podawać na wiele sposobów, np. polane słodką śmietanką i posypane cukrem. Natomiast - jeśli mają być one nieco bardziej wykwintnym daniem, można okrasić je wiórkami czekoladowymi i udekorować bitą śmietaną.

Marka: Jawo
Opakowanie: 450g
Cena:  ok. 7,10 zł

Fot. Jawo
IP



Facebook
 

COUNT:32