Leśna przygoda z Mule Jeżynowym

Opublikowano: 2013-02-11
Przepis na leśną przygodę z Mule Jeżynowym.
Dzikie chowają się wśród bezdroży i lasów. Ogrodowe z wdziękiem wystawiają się ku światłu. Mrożone idealnie nadają się do zrobienia pysznego drinka.

Mimo, iż jeżyny znane są w Europie od dawna, dopiero w XX wieku wyhodowano odmianę pozbawiającą je największej wady – kolców…

Składniki:

  • 40 ml wódki Smirnoff Black
  • Mięta (nie zgniatamy)
  • 20 ml pure jeżynowego /malinowego lub truskawkowego
  • 2 łyżeczki syropu cukrowego
  • sok z połowy limonki
  • kruszony lód


Przygotowanie:
Do szklanki typu highball wlewamy wódkę, syrop cukrowy, sok z połowy limonki. Dodajemy kruszony lód a następnie osobno zmiksowane pure z owoców. Całość dopełniamy wodą sodową, spritem lub piwem imbirowym.

Dekoracja:
Listek mięty i świeża malina/ jeżyna lub truskawka.

Fot. Diageo
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat