Letnia sałatka z rukoli i pora

Opublikowano: 2013-08-08
Przepis na sałatkę z rukoli i pora.
Przepis na sałatkę z rukoli, ananasa, pomidorków koktajlowych i pora Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczki.

Składniki:

  • 1 por
  • 3 garście rukoli
  • 5 plastrów ananasa konserwowego
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • parmezan


Sos winegret – składniki:

  • 1 łyżka musztardy Tarsmak
  • 50 ml octu winnego
  • 50 ml oleju
  • 100 ml soku z ananasa (z puszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:
Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

Fot. Tarsmak
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat