W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Lody na patyku

Opublikowano: 2012-06-29
Przepis na lody na patyku.
Przepis na lody na patyku.

Składniki na 4 porcje:

  • 40 g suszonej żurawiny amerykańskiej
  • 100 ml soku z żurawiny amerykańskiej
  • 125 g zmrożonych lub świeżych truskawek
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 formy do lodów na patyku (każda o pojemności ok.60 ml)



Przygotowanie:

Zagotować żurawinę, sok z żurawiny amerykańskiej, truskawki i cukier wanilinowy. Delikatnie utrzeć i wlać do formy do lodów na patyku. Patyczki do lodów można ewentualnie zastąpić plastikowymi łyżeczkami.


Czas przygotowania: 20 minut + 5 godzin oczekiwania

Rada: Zamiast truskawek można wykorzystać maliny.

Wartość odżywcza jednej porcji:
Wartość energetyczna: 68,8 kcal / 285 kJ
Białko: 0,3 g
Tłuszcz: 0,3 g
Węglowodany: 16,7 g



Facebook
 

COUNT:32