Łosoś na dziko

Opublikowano: 2018-02-12
Dziki łososoś pacyficzny, złowiony na Alasce, wędzony na zimno marki FJØRD FISKURSSON na krakersie.
Spontanicznej imprezie często towarzyszą szybkie i łatwe przekąski. Czy szlachetny łosoś może być ich składnikiem? Oczywiście!

Plastry dzikiego łososia pacyficznego, złowionego aż na Alasce, wędzonego na zimno marki FJØRD FISKURSSON posłużyły mi ostatnio do przygotowania poczęstunku dla gości nieformalnego spotkania. W przeciągu dosłownie kilku minut kilka dziewczyn przygotowało eleganckie, mini przekąski, które starczyły na długi wieczór. Wystarczyły krakersy, serki twarożki w różnych smakach oraz koperek i szczypiorek. Wygodne opakowanie 100 gramowe starczyło w zupełności, aby każdy krakers z klesem został ozdobiony łososiowym i błyszczącym kawałeczkiem pysznej i zdrowej ryby. Zdrowej, bo nie z hodowli szprycowanej antybiotykami, tylko prosto z oceanu a dzięki temu z dużą ilością potasu, witaminy A, D, E, B oraz jodu.

Zdrowo i luksusowo a nie drogo - godne polecenia!

Dorota Bałch
redakcja@kobieta20.pl
fot. Dorota Bałch



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat