W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Makaron z mozzarellą i cukinią

Opublikowano: 2013-04-29
Przepis na makaron z mozzarellą i cukinią.
Przepis na makaron z mozzarellą i cukinią.

Składniki:

  • Ser mozzarella – 150g
  • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
  • Cukinia – 2 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Papryka – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 5 łyżek
  • Sól, pieprz


Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy na nią posiekaną cebulę i czosnek, w momencie gdy będą lekko zarumienione dodajemy cukinię, paprykę i podsmażamy. Dodajemy pieprz i sól do smaku. W tym samym czasie należy ugotować makaron np. Międzybrodzki Makaron Świderki al dente, po ugotowaniu dodajemy go to gorących warzyw na patelnie. Na zakończenie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy.

Fot. sxc.hu
IP



Facebook
 

COUNT:30