Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Opublikowano: 2011-01-16
Makaron z tuńczykiem i oliwkami


Skład:
- Lubella Fale nr 45 Tagiatelle mosse
- Tuńczyk w kawałkach
- Oliwki
- Sos Knorr Spagetti Carbonara
- Pietruszka
- Czosnek
- Masło
- cytryna

Przygotowanie dla 2 osób:
Gotujemy pół paczki makaronu. W tym czasie kroimy dwa ząbki czosnku w małe kostki i podsmażamy na maśle. Dodajemy na patelnię tuńczyka i oliwki (do smaku możemy wlać trochę oleju z tuńczyka). Podduszamy. Następnie wlewamy 1 łyżkę soku z cytryny, dodajemy pietruszkę. Po ugotowaniu makaronu odcedzamy go i dodajemy na patelnię. Przygotowujemy sos carbonara i wlewamy do makaronu.

Gotowe danie posypujemy pietruszką
Czas przygotowania ok. 15 minut.

Katarzyna Bereza

(katarzyna.bereza@kobieta20.pl)



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat