W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Mięsny omlet

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na mięsny omlet.
W poniedziałek na słodko, we wtorek z mięsem.

Przygotowanie:
Przygotowanie przebiega podobnie jak w przypadku omleta na słodko, tyle że tu podczas mieszania jajka w głębokim talerzu dodajemy do niego pieprzu i soli (można użyć ziół prowansalskich lub curry), a także pokrojonej w kosteczkę wędliny. Pasuje zarówno kiełbasa (np. sucha krakowska), parówka, jak i „mokra szynka” (np. mielonka, gotowana wieprzowa,…). Takie połączenie jajka z wędliną jest naprawdę nieziemskie!

Olga Kublik

(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:31