W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

Opublikowano: 2013-05-17
Przepis na mini burger z serem pleśniowym i grzybami.
Przepis na mini burger z serem pleśniowym i grzybami.

Składniki:

  • 500g łopatki wołowej
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz
  • TABASCO®  Garlic
  • Kilka średnich pieczarek
  • 200g sera lazur
  • Kilka liści ulubionej sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • Kilka łyżek  musztardy
  • Kilka łyżek majonezu
  • Tłuszcz do smażenia
  • 4 bułki


Łopatkę zmielić. Dodać do niej  jajko, przyprawić  solą, pieprzem i sosem TABASCO®. Całość krótko wymieszać, uformować  4 równe kotlety.  Usmażyć je na dobrze rozgrzanej niewielkiej ilości  tłuszczu lub upiec na grillu. Kotleta nie należy wysmażać mocno, środek powinien zostać lekko różowy. Pieczarki pokroić w plastry i delikatnie zrumienić je na patelni. Bułki przekroić i opiec w piekarniku lub tosterze.  Majonez wymieszać z musztardą i  posmarować wewnętrzne strony  bułek. Na dolną cześć bułki ułożyć  kawałek sera lazur i kotleta. Następnie ułożyć smażone pieczarki cebulę pokrojoną w pióra i sałatę. Wszystko przykryć górną częścią podpieczonej bułki.  

Fot. TABASCO®
IP



Facebook
 

COUNT:32