W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Moda na owocowe inspiracje

Opublikowano: 2013-03-28
Moda na owocowe inspiracje z nowym Almette z gruszką i jabłkiem.
Z okazji wprowadzenia na rynek nowego serka Almette z gruszką i jabłkiem, 19 marca odbyła się konferencja prasowa pełna wiosennych inspiracji.

W Akademii, czyli nowo otwartej restauracji Borysa Szyca, na gości czekał szereg atrakcji i wyjątkowe osobistości. Joanna Horodyńska opowiedziała o owocowych trendach w modzie, natomiast David Gaboriaud – trener kuchni francuskiej, poprowadził warsztaty kulinarne zainspirowane wyjątkowym smakiem nowego serka Almette.

W przestronnej, skąpanej w bieli restauracji już na wejściu można było poczuć wiosnę. Dekoracja w postaci soczystych gruszek i jabłek ożywiała ekskluzywną restaurację i jednocześnie przywodziła na myśl wyjątkową kombinację smakową serka Almette. Spotkanie rozpoczęła Joanna Horodyńska. Trzy stylizacje, które zaprezentowała inspirowane były owocowymi trendami w modzie. Kreacje w kolorach soczystej czerwieni, żywej zieleni i jaskrawej żółci zachwyciły gości.

Po krótkim pokazie, przyszedł czas na warsztaty kulinarne. Uczestnicy zostali podzieleni na sześć grup, z których każda miała do przygotowania inny przepis z wykorzystaniem puszystego serka Almette z gruszką i jabłkiem. Autor przepisów – David Gaboriaud – swe inspiracje zaczerpnął z bliskiej mu kuchni francuskiej, dla której niezwykle charakterystyczne są słodkie i lekkie śniadania. Goście z olbrzymim zapałem i pozytywną energią zabrali się do gotowania. Słodkie zapachy, które po chwili wypełniły całą restaurację, zachęcały do degustacji. Przekąski i desery przyrządzone na bazie serka Almette z jabłkiem i gruszką, wprawiły wszystkich w doskonały nastrój i zadowoliły nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Co więcej, przepisy stały się również inspiracją do przeniesienia owocowych oraz lekkich śniadań i przekąsek do własnej kuchni. Na zakończenie warsztatów, David Gaboriaud zaprezentował jeszcze jeden pomysł na wyjątkowy deser z wykorzystaniem serka Almette. To był słodki i pyszny początek dnia.

Fot. Almette
IP



Facebook
 

COUNT:29